måndag 28 juni 2010

Vilken härlig helg!!!

Helgen som gått har verkligen varit helt perfekt! SÅ skönt vi har haft det. Dagarna har varit så där långa och effektiva men ändå avslappnade. Harmonniskt! Underbart väder... strålande solsken, klarblå himmel, lite blåsigt på lördag fm men det mojnade framåt em.

Vi har fått gjort en hel del i trädgården, sambon fick ta det tyngsta men även jag klarade mer än jag trodde. Trots magen stod jag på alla fyra och röjde bort ogräs i en förvuxen del av trädgården som jag ville få ordning på. Jag behöver någonstans att tillfälligt placera en del växter som vi inte vet vart de ska ta vägen och den här plätten utanför lekstugan passar utmärkt till det. Eller åtminstone en del av den, resten ska bli gräsmatta och på sikt ska det bli en sandlåda där också och lite planteringar som barnen ska få sköta. Trodde inte att ryggen skulle orka med, men skam den som ger sig. Har varit frustrerad länge nog över att inte kunna (pga foglossning) eller hinna arbeta i trädgården så nu när tiden finns (börjar min semester idag!!) och foglossningen har gett med sig så kunde jag inte låta bli längre. Och det gick över förväntan :-) Visst, det är klart att det är tyngre än vanligt och att det känns i ryggen, men det funkar! Bara jag pausar ofta... så jag varvade trädgårdsjobbet med att sticka, läsa, några dopp i poolen och att bara slappa. Och så lite "instruktioner" till sambon när jag inte orkade de tyngre sakerna själv.
Han gjorde dessutom ett rejält jobb med trädplantering, skadedjursbekämpning, röjning av förvildad rabatt, gräsklippning, ihopsamling av högar som blivit liggande sedan tidigare resnsningar, komposthantering, ... har säkert glömt något.

Kort sagt... underbart väder, trädgårdsjobb, stickning, läsning, sköna dopp i poolen, god mat (sambon lagade middag både lördag och söndag, medan jag slapp undan med snabbfixade luncher) och skön vila. En riktig superhelg!

Äntligen kom vi till skott och planterade plommonträdet jag fick i födelsedagspresent...


... och äntligen fick tomatplantorna komma ner i stora krukor. Titta på de stackarna... det ska nog till en riktigt fin sommar om vi ska hinna få några tomater på dem, de är jättetunna och gängliga och har inte ens blommat än. Men den här våren har orken och tiden helt enkelt inte funnits i tillräcklig mängd. Vissa år bara är det så.

Lite annat smått och gott kom också på plats, här är det basilika som har fått mer plats runt fötterna.

Och här har vi den tillfäliga plantförvaringen, pallkragar där en del växter ska få bo tills de hittar ett mer permanent hem. Syns inte så bra på bilden, men växterna är rätt tilltufsade så de är ändå inte mycket att se just nu. Jag har räddat dem från ogräsbevuxna marker där ingen har skött om dem på länge, men jag hoppas få dem på rätt köl i livet igen :-)

Och till sist en bild på lite stickning också. Den där ponchon ni vet... jag har gett upp den och stickar nu en enkel sjal istället. Från spetsen nertill och uppåt, i någon sorts nätmönster med vartannat varv räta maskor och vartannat varv med omslag och hoptagningar, och så ökningar i ytterkanterna. Men rätt var det är så finns det en maska för lite eller för mycket i slutet på varvet, då har jag väl antagligen missat ett omslag eller en hoptagning eller gjort för mycket av något. Men nu bryr jag mig inte om det, nu vill jag bara få något klart att värma mig med under ljumma sommarkvällar. Dessutom tovar garnet liksom ihop sig medan man stickar med det så det är rätt besvärligt att ta upp det när det har blivit fel. Trodde ju att den där ponchon skulle vara gjord i ett nafs och börjar tröttna på att göra om hela tiden. Så den blir lite sned och det stämmer inte överallt i mönstret, men den blir mjuk och gosig :-) Kanske virkar jag en kant runtom eller knyter på fransar, för att det sneda inte ska synas lika väl, vi får se.

Nu ska jag njuta av semester och vackert väder!

Ha det gott allihop!

torsdag 24 juni 2010

Rea på Panduro = FARLIGT!!!

Igår skulle jag och sambon dejta på stan efter jobbet, en bit mat på en uteservering en solig sommarkväll. Sämre kan man ha det :-)
På vägen dit passerade jag Panduro, som hade stora skyltar i alla fönster... "rea 50%"... Jag färsökte faktiskt att gå förbi, men det gick liksom bara inte. Det blev ett sug som drog in mig i alla fall, som ett svart hål som drar åt sig allting... Och inte gick det på fem minuter där inne heller, det var ju mycket som var på rea och eftersom jag gillar att pyssla med alla möjliga olika saker så kunde jag ju inte kolla på bara lite, jag var ju tvungen att kolla på allt, åtminstone allt som var på rea :-) Man får ju passa på när det är halva priset, pysselmaterial är ju inrte billigt. Men många pengar blev det (rea är farligt!!) och en massa saker som jag inte vet vad jag ska göra med... men det kan alltid vara bra att ha, eller hur? :-) 

Jaha, vad köpte jag nu då? Jaa... här kommer några bilder...

Garn... Tigris, 90% akryl 10% nylon, mörkrött med härlig lyster. Ett 'ojämnt' garn med struktur, liksom 'bubbligt'.

Scrap/kortgrejer (jag har hittills inte scrappat något, utan det blir mer kort för min del)... stämplar, dekorfigurer, band, brads, stickers och en distress ink dyna. Har aldrig testat distress ink tidigare men svägerskan talar sig varm för det och jag har ju märkt i andra bloggar att det används flitigt.

Designark...

Pärlor... lila små och lila lite större och en förvaringslåda med massa småfack. Behöver lite bättre sortering bland pärlorna. (Jo, pärlorna är faktiskt mörkt lila, lyckas bara inte få till en bild med rätt fårgåtergivning. Får nog sluta fota sent på kvällarna och göra det i dagsljus istället.) 

Nu är det läggdags och imorgon börjar semestern!!! Så skönt det ska bli. Fem veckor semester och därefter mammaledigt...

Ha det gott allihop!

tisdag 22 juni 2010

Börjar om...

Igår blev ponchon klar, den som jag skulle göra till mig själv för att kunna ha nu när magen växer ur alla tröjor och jackor. Men det blev pannkaka av den.... Vilket jag misstänkte redan strax efter halvvägs :-(
Ni kanske kommer ihåg att jag tyckte att det blev lite i fluffigaste laget med bara Dolly-garnet. Jag la därför till ett garn till (Drops muskat soft) för att få lite mer fall. Men det blev för mycket, för tungt liksom (antagligen för att den stickas på så tjocka stickor), så delarna töjs ut på längden och proportionerna blev helt fel. Jaja... den var snabbstickad och som sagt så anade jag vart det var på väg (men fortsatte ändå).

Det blir ingen bild på 'eländet', den är inte mycket att se. Däremot har jag tänkt ut ett helt nytt sätt :-) Skam den som ger sig. Lite inspiration från min nya bok och så lite koll på nätet och så där... Så nu ska jag lägga upp, med bara Dolly den här gången, och starta igång en ny stickning. Även om jag kanske egentligen borde sätta lite mer fart på babykoftan som jag stickar på mellan varven (hihi... lite vitsigt där), nu är det inte så hiskeligt länge kvar tills bebisen kommer behöva lite kläder :-) Åtta veckor kvar...

Nu är det snart semester, två dagar kvar att jobba, och första veckan ska jag vara hemma själv hela dagarna. Det ska bli jätteskönt att bara kunna göra vad jag vill och vila upp mig lite innan vi ska iväg på familjesemester. Då ska jag göra klart lilltjejens klänning och stortjejens t-shirt/blus. Ska bli kul :-)

lördag 19 juni 2010

Tack + presenter

Tack för era gratulationer! :-) Det värmer...


En av mina födesledagspreseenter var boken "Sticka mera" av Paula Hammerskog och Eva Wincent, som jag önskat mig av mamma och pappa. Jag hade läst om den på nätet men inte sett den på riktigt. Jag blev jätteglad för den, den verkar vara en riktig inspirationskälla, inte så mycket beskrivningar av plagg utan istället med mycket tips och beskrivningar av olika mönster, garner mm. Jag har läst lite i den och känner mig redan väldigt sugen på att testa allt möjligt.

Av sambons pappa med fru fick jag en annan 'pysselpresent'... ett plommonträd av sorten 'Victoria'. Trädgården räknar jag också till hobby/pyssel, eftersom det är något jag gör för att jag vill och mår bra av det, inte för att det är något måste. Den tredje pysselpresenten var ett sax-set från sambon med bla en rejäl tygsax eftersom jag inte hade någon bra sådan innan. Sedan blev det ju en del andra presenter också, men de hör intre riktigt hemma i pysselbloggen :-) Eller förresten... fick ju en trädgårdsbok av sambon också, "Klematis" av Ulla Hårde. Jag älskar klematis och boken är relativt nyutkommen så den ville jag så klart ha (har redan hennes tidigare bok om nävor, som också är en favoritblomma).



Ha det gott allihopa!

PS. Gissar att ni inte har lyckats undgå att se åtminstone något av Victorias bröllop... måste bara säga att jag tycker blomster- och spegeldekorationerna på middagsborden är så vackra! Och jag gillar verkligen Victorias klänning, enkel men otroligt vacker...

fredag 18 juni 2010

Födelsedag!

Idag fyller jag år, och sambon med :-)

Igår kväll hade vi huset fullt av folk så det blev inget pysslat och inget bloggat. Jag hann med lite stickning under dagen, och att njuta en del av solen, bad i poolen och barnens glada lekar. Föruom att fixa i ordning inför kvällen alltså. Trots att det var väldigt opretentiöst så tog det ändå lite på orken, eller mest på ryggen. Jag är alldeles för otränad sedan innan...
Bakade fantastiskt goda tårtor, chokladbottnar med en fyllning av kesella, grädde, florsocker och hallon... mmm... choklad och hallon är oslagbart. Det blev dock ingen bild på dem.

Däremot får ni en bild på tyget stortjejen valde till en t-shirt/blus härom dagen... ett riktigt härligt tunt trikåtyg. Hoppas hinna ta tag i det relativt snart. Men först ska lilltjejens klänning bli klar.


Ha en bra dag allihopa! Och en trevlig helg!

tisdag 15 juni 2010

Min fina nya mini-PC

Igår gjorde jag ett impulsköp... en liten fin rosa mini-PC :-) Inte det billigaste impulsköpet precis men inte helt ogenomtänkt heller. Har sedan tdigare en 17 tums bärbar dator som är väldigt klumpig att sitta med i knät i soffan (vilket jag ofta gör) och som dessutom har varit opålitlig ända sedan jag köpte den för snart tre år sedan. Den har framkallat väldigt mycket  irritation under den tiden.
Så under våren har jag funderat på om jag skulle unna mig en liten behändig leksak bara för surf och mail... och så kom ett reklamblad i helgen... och jag kollade tester på nätet och konsulterade datorkunniga brorsan... och med nästa lön får jag årets bonus... och så skulle jag köpa skor med barnen igår... och då tänkte jag att jag skulle gå in och känna lite på datorerna innan jag bestämmer vad jag vill ha, om jag vill ha... och där stod den... inte den jag hade tänkt, men likvärdig, och fin, och sista exemplaret.... och då gick det som det gick :-)
Så nu håller jag på att bekanta mig med min nya leksak!

Det blev ett fint tyg igår också.... skulle bara ha snedremsa i tygafären men stortjejen hittade ett storblommigt härligt trikåtyg som hon ville ha en t-shirt/blus av. Och jag vill ju gärna sy, även om jag har lite för mycet på gång redan. Ni ska få se en bild på tyget lite senare, orkar bara inte resa mig och fixa det jsut nu.

Här regnar och åskar det :-( Håll tummarna för att det slutar innan kvällen, helst ska det hinna bli lite vamt också. Vi ska till Fredriksdals friluftsteater och se genrepet av årets Eva Rydberg uppsättning ikväll. Då vill vi INTE ha regn eller åska.

Ha det gott!

lördag 12 juni 2010

Kortkort rapport

Lite stickat på ponchon och lite sytt på lilltjejens klänning... det var dagens hobbyresultat... Och så en hel del surfande på era bloggar och lite pysslande med bloggen...

Sov gott allihop!

fredag 11 juni 2010

Virkade mössor

Igår gjorde jag äntligen klar tjejernas virkade mössor! Blommorna är på plats och allt är frid och fröjd. Jag har alltid för mycket jag vill göra och börjar på flera saker samtidigt. Inte så smart... varje sak tar så lång tid att få färdig då. Och egentligen är det ju väldigt skönt att bli klar med saker också. Det känns så bra när något är färdigt :-)
Så här blev de i alla fall:



Så nu kanske man ska försöka vara duktig och göra en sak åt gången framöver då... eller kanske inte ;-) Jag vet att jag inte kan det så det är lönlöst att försöka :-) Men jag ska i alla fall nöja mig med att växla mellan de olika projekt jag har på gång just nu och inte påbörja något nytt. Något mer måste bli klart först.

Idag har jag varit ledig för att gå på skolavslutning och nu ska jag ha en veckas semester innan jag gör sista rycket på jobbet innan den långa semestern. Därefter blir det mammaledigt, bebisen beräknas till mitten på augusti. Det ska bli skönt att vara ledig nu, jag har varit (och är) så trött sista tiden. Men först ska jag stå ett par timmar i kiosken på idrottsplasten ikväll, suck... Inget drömjobb precis, men man får ju ställa upp för barnen, laget och klubben. Jaja, det är inte så ofta så jag ska inte klaga. All heder åt tränarna som troget ställer upp 2-3 gånger i veckan! De gör verkligen en jätteinsats!!!

tisdag 8 juni 2010

Rosor och tyg


Igår när sambon kom hem fick jag rosor... bara så där, utan anledning... eller kanske för att jag hade varit trött och hängig på dagen... Han är bara så bäst! Med honom är jag hemma.

Idag har jag klippt till mönster och tyg till en enkel sommarklänning till lilltjejen. Det var ett tag sedan vi köpte tyget men annat har kommit emellan. Klänningen blir i det ljusa tyget, med volang och ficka i det prickiga, enligt beställning ;-)
Jag har inte sytt på många år (mer än lagat, lagt upp och sånt) och nu ska det bli så kul :-) Det lär bli en fortsättning imorgon.

Sov gott!


måndag 7 juni 2010

Bakgrundsbild?

Jag skulle vilja ha in en bakgrundsbild i min annars så vita blogg. Bilder finns det ju gott om på nätet men hur får man in dem i bloggen?? Många av er har gjort det så jag hoppas på lite hjälp från en vänlig själ som vill berätta hur man gör.

Nu ska jag krypa in i famnen hos sambon och se CSI, sedan är det läggdags för mig.

Ha det gott!

Poncho på gång av mysgarnet

Nu har jag kommit en bit på ponchon. Jag la till ett garn till, det blev en mörkblå Drops Muskat Soft, som tillför lite mer tyngd bland allt fluffet och dessutom smälter in väldigt bra i färgen. Bytte dessutom från storlek 20 på stickorna till storlek 15. Det blir bra tycker jag :-) Och fort går det. Jag ska sticka två rektanglar i rätstickning, på jättestickor... så det är ju väldans enkelt. Inte någon direkt utmaning men lagom avkopplande.

Fast jag glömde helt bort lilltjejens virkade mössa i helgen. Jag skulle ju virka blommor till den och sy på. Men det vackra vädret lockade ju också. Igår tog jag årets första dopp i poolen, 22 grader var det så det var riktigt skönt. Resten av sommarblommorna fick äntligen lite mer jord runt fötterna (har dock inga foton på dem just nu) och jag gick omkring i trädgården och njöt av sommarvärmen och funderade på allt jag hade velat sätta spaden i om jag bara hade kunnat. Men trädgården lär ju inte springa iväg, jag får acceptera den som den är just nu och plocka fram spaden när kroppen är med på noterna igen. Värre kunde det vara... :-)

fredag 4 juni 2010

Mysgarn

Nu vill jag sticka eller virka till mig själv, inte bara barnen. Men koftor och sånt känns inte så kul nu när jag är på gränsen till höggravid... vad göra? Insåg igår att alla jackor och tröjor börjar bli för små och jag har ingen jättelust att investera för mycket i något jag bara behöver två-tre månader. Kom på idén att göa mig en poncho. Det klarar man sig rätt bra på under sommaren (hoppas på en lagom varm sommar) och den kan jag dessutom använda efter graviditeten också.
Så på väg hem från jobbet blev det en sväng förbi Handarbetsboden för att hitta garn till ett mönster som jag letade fram på nätet. Hittade ett helt underbart STORT garnnystan, Dolly från Marks&Katten, och blev lite lätt förälskad. Så mjukt och gosigt!!!

Ponchon ska stickas luftigt med stora stickor och jag provade lite igår. Tyckte dock att det blev lite för luftigt, ingen styrsel alls, mest bara som ett stort fluff. Funderar på att sticka med två trådar och välja en i något blankt garn så att det blir lite lyster blandat med fluffet och så att ponchon får lite bättre fall. Ett blått bandgarn kanske skulle kunna funka. Eller så ska jag bara minska storleken på stickorna och göra den lite tätare istället. Det blir en sväng till Handarbetsboden imorgon igen... antingen mer garn eller nya stickor, eller möjligen båda delarna.

Lilltjejens mössa blev klar igår, nu saknas bara blomdekorationerna. Jag hoppas få det klart i helgen, så med lite tur blir det någon bild snart.

Ha det gott!

onsdag 2 juni 2010

Sommarkrukor vs CSI

På måndagar brukar sambon och jag se CSI, uppkrupna i soffhörnet efter en oftast hektisk dag. I måndags var han dock upptagen med jobbdatorn i knät så det var lite svårt att kura in sig hos honom. Dessutom var det ett ovanligt konstigt och tråkigt avsnitt och ute var det så skönt när det hade både klarnat och mojnat framåt kvällen. Så jag gick ut och planterade hälften av sommarblommorna i sina krukor, äntligen!

Nu i sjunde månaden har jag blivit så trött så jag orkar liksom nästan ingenting på kvällarna, och helgerna rusar iväg... Dessutom vill jag alltid alldeles för mycket. Just när det gäller trädgården är det väldigt frustrerande att inte orka eller ens kunna göra det jag vill. Magen är i vägen, ryggen orkar inte och fogarna spökar. Vi flyttade in förra sommaren så nu vill jag verkligen börja ta tag i trädgården och göra på MITT sätt, istället för som de som bodde här innan, jag har massor av planer! (Jodå, sambon får också vara med och tycka, men det är jag som är trädgårdstoken i den här familjen.)

Hur som helst... här kommer ett par bilder på mina nyplanterade krukor. De är tagna nu på kvällen så färgerna är lite matta. Jag ska försöka komma ihåg att visa bilder längre fram i sommar när de har vuxit till sig.

Krukorna innehåller Silverhavre, Blåsalvia, Sommarnejlika, Silverek och Snöflinga (det heter den ju inte egentligen men jag har just nu tappat namnet...). Jag tror de tkommer bli bra när blåsalvian sätter fart och börjar blomma :-)

Idag har nog börjat få fason på lilltjejens virkade mössa, efter flera försök... Och nu har jag PROVAT flera gånger mellan varven. Förra veckan var de hos pappa och då kunde jag inte prova, det var inte så lyckat. Idag satt jag med på fotbollsträningen och njöt av solen, och passade på att virka en bit under tiden. Det verkar lovande... Förhoppningsvis kommer det lite resultatbilder inom kort.

Nu ska jag se veckans TV-höjdpunkt: Greys Anatomy! Så fort sambon är klar med tvätten (ja, jag smet iväg till datorn istället för att hjälpa till... får väl gottgöra det på något sätt en annan dag) så är det dags. Möjlighet att spela in och se lite senare är guld värt många gånger.

Ha det gott!

tisdag 1 juni 2010

Lite ditt och lite datt

Här har inte blivit så mycket pysslat de senaste dagarna, den här veckan är alla barnen här och då går kvällarna åt till annat. Men lite stickning på en babykofta, lite upprepning av en virkad mössa (skrev om den förra veckan... jag skulle göra den lite större för att passa dottern, men den blev lite FÖR stor) och ett bokpaket från Skaparglädje. Fast vet inte om jag blev så nöjd med det... :-( Ska fundera på om jag vill behålla eller inte.

Jag har dock hittat lite mönster och annat jag vill göra... lite för många! 'Vill göra'-listan växer lavinartat... Jag köpte förresten tidningen "101 nya idéer" igår och där fastnade jag för en del saker jag vill göra.
Men jag ska nog följa lilltjejens råd... igår sa hon att jag skulle göra klart det jag håller på med först, när jag började prata om något nytt jag ville göra. Ibland är de så kloka de små liven ;-)

En ny bok dök upp i huset igår, Mia Bengtssons Amigurumibok (den första). Det var stortjejen som fick den i födelsedagspresent av en släkting. Hoppas jag får låna den lite...

Nähä ni... läggdags för länge sedan, för en gravidtröttis som jag :-) Har varit på Tupperware-party ikväll, det var därför jag hamnade här lite för sent. Suck! Jag är hopplös...