onsdag 20 juli 2011

Sommarstickning - väst & sjal

Igår stickade jag klart en väst och idag har jag sytt ihop den. Egentligen visste jag nog halvvägs på bakstycket att jag inte var riktigt nöjd. Det är lite stora maskor här och var så det ser liksom slarvigt ut, plus att storleken blev för stor och den känns ojämn i kanterna. Vet inte om det beror på att jag hade stickor 9 istället för 8 (har inga 8:or och var otålig när jag började). Masktätheten stämde nästan ändå, men kanske det ojämna beror på stickorna. Jaja... det slutar nog med att jag drar upp den och använder garnet till något annat, vet inte om jag har lust att göra om den.
Mönstret är detta och garnet är Drops Ice.
Jag håller på med en virkad babykofta som snart är klar också. Det saknas en ärm, sedan ska den sys ihop och kantas. Men jag kan inte virka framför TVn, måste ha för mycket koll på virkningen, så ikväll började jag på en stickad sjal. Bara rätstickning och en ökning i början på varje varv. Enkelt framför TVn :-) Garnet är ett fluffigt, melerat, mjukt och glansigt garn, Frutti från Trysil garn, akryl/nylon, 200m i ett 200 g nystan. Köpt för halva priset i vintras.
Härom veckan sydde jag en liten stickväska till en tjej som fyllde år. Hon vill lära sig sticka så hon fick garn, stickor och mönster till en rätstickad sjal. Och så sydde jag stickväskan till. Tyvärr glömde jag fotografera den innan jag gav bort den :-(
Men jag har några foton på kort som ni kan få se istället...Godnatt!

4 kommentarer:

 1. Vad fin västen blev. Dom har kanon fina mönster Drops.
  Jag tycker det e kanon när jag ser om ni har hittat på något nytt då svänger jag bar in och tittar.
  Kram Hoffmansdesign

  SvaraRadera
 2. tyckte västen vart jättefin...och ojämna maskor brukar ju räta till seg när man sköljer/tvättar den lite lätt :)

  SvaraRadera
 3. Västen ser jättefin ut, men är man inte nöjd så är man inte !!! Fina kort och härligt silkigt garn !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. There's definately a great deal to know about this
  topic. I really like all of the points you've made.  Also visit my site: Tv Video Making Companies Toronto

  SvaraRadera