lördag 4 december 2010

Lussebullar och grillmiddag

Idag har jag bakat lussebullar med barnen. Det blev katter a´la Eva (de var så söta), kardemumma- och smörfyllda snurror och så alla möjliga mer eller mindre fantasifulla bullar som barnen gjorde. Snurrorna skulle ha varit med smör och mandelmassa, det blir så saftigt och gott, men när jag plockade fram mandelmassan ur skåpet så var det inte mandelmassa utan marsipan... och det är ju inte alls lika gott. Så jag testade med nystött kardemumma istället. Blev okej, men inte något extra.


















Efter bullbaket gick vi ut och åkte pulka här i närheten. Väl inne igen blev det bullfika med varm choklad (fast kaffe till mig).

Sambon blev så inspirerad av "Halv åtta hos mig" som hade grilltema den här veckan, så ikväll blev det grillat till middag. Inte varje dag man står ute och grillar i ett par decimeter snö :-) Riktigt gott blev det... grillad oxfilé och entrecote, ugnsbakade potatishalvor med timjan, parmensangratinerade skivade tomater, zucchini och aubergine och en fetaoströra med vitlök och chili. Mmm!!!

Avslutar med en liten stämningsbild från köksbordet... (Fick ett infall och satte en stor ljusmanschett runt hyacinten när den var knoppig. Inte så raffinerat men en snabb och enkel pyntning.)

















Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt bullbak ni gjort. Roligt att du testade katterna. Men barnens bullar var jättefina. Ungar är ljuvliga att ha med i kökssysslor. De vill så mycket !!! Och jisses vilken grillmiddag det blev !! Mums. Kram Eva

    SvaraRadera
  2. vilka härliga bullar :)) har inte kommit så långt än...men nästa helg så blir det bakdag här hemma med :) hoppas du får en mysig 2a advent....kram

    SvaraRadera