torsdag 30 september 2010

Minis första pyssel

Idag har minitjejen och jag varit på babycafé på öppna förskolan och mini har gjort sitt livs första pssel. Lika bra att börja indoktrinera henne direkt :-) Fast med en mamma och två systrar som pysslar, syr och handarbetar titt som tätt så kan det väl inte bli något annat än en pysseltjej av henne.

Pysslet idag var hand- och fotavtryck i trolldeg, som blir form för att gjuta små gipstavlor. Minis insats i det hela var att bistå med en hand och en fot som trycktes i trolldegen. Ska bli kul att se hur det blir när gipsen har stelnat.

På väg till öppna förskolan passerade vi ica och postade stickpåsen, så nu hoppas jag att mottagaren får den imorgon.

Det har blivit lite stickat på babyfilten, har kommit halvvägs nu, och i eftermiddag började jag virka ett mobilfodral. Virkning funkar bättre än stickning när jag ammar, dessutom är det kul med lite småsaker emellanåt så att man får bli klar med något :-)

I tisdags var jag inne på Jysk och köpte tre 20-kronors kuddar att ha som stoppning. Jag tänker sy en amningskudde för nu är jag lite less på för sladdriga kuddar att bulsa till för att få bra stöd, de vill inte som jag vill. Tänker använda tyget jag köpte till stickpåsen för jag har en hel del kvar av det. Ska se om jag kan komma igång med den imorgon.

Ha det gott!

PS. Snart "Halv åtta hos mig" på TV, ett väldans trevligt program tycker jag.

5 kommentarer:

 1. Så mysigt med hand-och fotavtryck. Jag har sett sådana och de är så söta! Smart av dig att fixa till en bra amningskudde. En sådan gör väldigt stor nytta.
  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig dag ni har haft!
  Gipstavlorna blir väldigt fina, har en efter min brorsdotter.
  Lycka till med amningskudden, dom ser sköna ut.
  //BiZen

  SvaraRadera
 3. Vad du är flitig !! Vad häftigt med fotavtryck. Jag fick var sin liten bricka med fotavtryck av mina små barnbarn för ett par år sedan. Jättegulliga. De använder vi som frukostbricka.
  Kram till dig ! // Eva

  SvaraRadera
 4. Hon har en riktig pysselframtid framför sig! Ingen press, hihi. Det blir säkert supermysigt med så många pysselbarn!

  SvaraRadera
 5. Hej :) Och grattis till vinsten! Det var du som van min utlottning! Så om du mailar din adress till lindahl.sara[at]gmail.com så skickar jag garnet i böjan av nästa vecka.

  SvaraRadera