tisdag 14 september 2010

Syrrans sjal 3 + lite till

Hej igen! Nu var det ett tag sedan sist, men vi vet ju alla varför :-)
Sanna var imponerad över att jag hinner virka med en liten nyfödd här hemma... Sanningen är att det inte handlar om mer än några varv virkning eller stickning om dagen. Men lite försöker jag hinna med i alla fall, det är ju roligt. Dessutom har jag en fantastisk sambo som fixar största delen av hemarbetet just nu. Och så ignorerar vi dammråttorna tills de växer sig lite för stora ;-) Och minitjejen har ju ett lass med storasyskon också och framför allt stortjejen är väldigt pigg på att ta hand om minsta lillasystern. Med andra ord, jag är inte ensam om jobbet med minitjejen utan kan få lite småstunder för mig själv också :-) Nu när amningen har börjat "sätta sig" så kan jag dessutom greja lite medan jag ammar. Det tar ju ganska mycket tid så då är det trevligt att kunna handarbeta, surfa (nu är jag riktigt glad över min lilla minidator) eller läsa lite under tiden.

Förra veckan spände jag ut sjalen till systeryster och igår fick jag dit fransarna, så nu är den helt klar :-) Jag är riktigt nöjd med den. Hoppas att syster min också blir det, hon kommer hit om ett par veckor så då ska hon få den.I slutet av juli började jag sticka en babyfilt i det här garnet, men jag kom bara ett par cm innan händerna la av för mycket så att jag slutade virka och sticka. Jag klarade inte ett helt varv utan att ta paus en eller två gånger och då var det faktiskt inte roligt. När sjalen var färdigvirkad för en vecka sedan så kom filten fram igen och nu har jag kommit åtminstone en bit på väg. Det blir några varv om dagen så det går inte jättefort, men tids nog blir den väl klar :-) Här finns mönstret. Strukturerna blir ju inte lika tydliga med mitt melerade garn, men den blir fin ändå. Och mjuk och gosig.


Idag har minitjejen och jag varit på biblioteket för att låna en ljudbok som jag kan lyssna på under mina kommande långpromenader, Jag har en hel del kilon att göra mig av med och tänkte börja det jobbet med minst en timmes promenad om dagen. Men det var inte det jag skulle berätta om nu... Gissa vad jag hittade på biblioteket? De sålde gamla tidskrifter och jag slog till på 2006 års "Ingelise - Allt om handarbete", 12 nummer för 40 kr. Plus 5 nummer av "Pysselidéer" för 40 kr, en tidning som jag inte sett förut och som innehåller pyssel för barn.
Så nu har jag en massa ny inspiration :-)

Ha det gott!

7 kommentarer:

 1. Jodå, sjalen gillas skarpt, den är superläcker. Fransar och rosa! Ses snart. /Systeryster

  SvaraRadera
 2. Det låter som det mesta är toppen här hos dig :-) O det e ju så kul att fynda! O förresten, så känns du oxå speciell för mig här i bloggvärlden. kram

  SvaraRadera
 3. Grattis till bebisen =)) jag virkade för fullt under amningen- när jag inte var helt borta iaf!!

  SvaraRadera
 4. Hej! Grattis till det lilla charmtrollet. Smiter bara in här för att titta lite på färger och former. Jag håller på med en stickpåse till dig och vill ju göra något som du tycker om. :) Jag kan också redan nu säga att ditt paket kommer att komma i slutet av september, imorgon åker jag på semester i en vecka så det blir inte mycket sytt då. Min "identitet" i bloggvärlden sparar jag tills du fått paketet. Vill inte avslöja mig eftersom jag lagt ut bilder på tyget. :) Lite spännande ska det ju vara också! Kram och grattis igen!

  SvaraRadera
 5. Hej, tack för den fina kommentaren, den värmde. Grattis till nytillskottet. Kollade runt här på din blogg och blev bland annat väldigt förtjust i datorväskan - den är superfin.

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd du gjorde på biblan !! Roligt när man hittar något sådant. GÅ ner i vikt är nog det bästa och dessutom lyssna på en bra bok. Går gör jag men boken ska jag lägga till. Tack för tipset och ha en skön helg !!! // Eva

  SvaraRadera
 7. Tack för komentaren om Gnomen!
  Grattis till lill-tjejen,ser ut som en riktigt
  Go gumma!
  kommer att kika in hos dej flera gånger

  SvaraRadera