fredag 23 juli 2010

Bebisgarn och grannfika

Igår var det äntligen dags för sista ultraljudet och vi fick bekräftat att bebisen helt säkert är en liten tjej, så nu ska jag använda mitt rosa garn :-) Innan Handarbetsboden här i byn stängde för semester köpte jag det här härliga garnet för att sticka en bebisfilt, men jag har väntat till nu.
Om det hade visat sig vara en pojke så hade väl garnet fått bli något till någon av de andra tjejerna här hemma. Eller så hade jag bytt det... hon som har Handarbetsboden hade lovat mig att jag fick byta färg när de öppnar igen om det var en pojke. Snälla är de där :-)
Ikväll har jag börjat på filten, men det är inte mycket att visa än.

Idag klippte sambon häcken och likadant gjorde grannen. Och en annan granne målade. Jag fick för mig att baka muffins och tänkte bjuda på lite fika men målargrannen hann före. Så det blev knytissommarfika i grannens trädgård. Trevligt :-)  Goda muffinsar blev det också, med röda vinbär och lite rivet citronskal. Mums! Har just stoppat i mig en extra kvällsmuffins...
Nu ska jag slita mig från den sköna sommarkvällen och dra mig in till sambon i TV-soffan. Jag tycker det är lite för tidigt att börja med filmerna kl 21 nu när det ärså härliga kvällar, jag vill sitta ut lite längre. Fast vi skulle ju kunna spela in och börja se om en halvtimme istället...
Tänker passa på att repa upp mitt ponchoförsök som inte blev bra framför TVn, så att garnet är redo för något annat när jag kommer på vad jag vill ha det till.

Tyvärr har händerna (och fötterna) svullnat nu i värmen och slutet av graviditeten, så jag klarar inte så långa stunder i taget med stickning/virkning, händerna somnar :-( Men jag varvar med läsning och imorgon ska det nog bli en del tid vid symaskinen, det är också kul!

Ha det gott allihop, och njut av den härliga sommaren vi har fått! (Personligen tycker jag det är perfekt nu när temperaturen har sjunkit ner åt 25 grader...)

1 kommentar:

  1. Härligt melerat garn som säkert blir jättefin som bebisfilt.Förstår att du tycker det är behagligare nu när det blivit något svalare.
    Att sitta och nujuta av en god fika med trevliga grannar låter härligt :)
    Kram Annika

    SvaraRadera