lördag 9 april 2011

VIlken härlig dag!

Jag vet inte hur många gånger idag jag har tänkt just det... Vilken härlig dag! Och varje gång börjar i huvudet nynna på en sång...
Vilken härlig dag, tack gode Gud för livet
Vilken härlig dag, jag lever den för dig
Vilken härlig dag, och allt blir bara bättre
ju mera jag ser av allt som du mig ger

Så har det känts idag. En riktigt härlig dag! Efter lite morognvirkning (det var min tur att gå upp med lilltjejen) och frukost var det dags att gå ut i trädgården. Solsken, blå himmel, inte för mycket blåst... Barnen lekte, lilltjejen sov i sin vagn, jag fixade klart odlingslådorna, sambon städade poolen... När lilltjejn vaknade gick jag in med henne en stund och passade på att baka kanelmuffins.

Sedan blev det fika i solskenet och mera trädgårdsjobb. Lilltjejen satt vid sidan om och drog i gräset. Provsmakade lite också. Odlingslådorna blev klara och nu är det bara att vänta på att fröerna ska gro. Salladsärter, rädisor, morötter, rödbetor, olika sallater, dill, persilja, mangold...
Efter många timmar i trädgården så var det så småningom dags att gå in. Sambon och de tre stora barnen gjorde pasta medan lilltjejen satt på golvet och lekte och jag satt bredvid och virkade. En riktigt god middag blev det, som en bra avslutning på en härlig dag. Grön, röd och gul tagliatelle (med spenat, tomat respektive saffran) och baconlindad, fetaostfylld kycklingfilé. Mums!

2 kommentarer:

  1. En dag att spara i minnet, helt enkelt! Låter helt underbart!

    SvaraRadera
  2. Låter helt underbart! Såna dagar ska man spara i minnet och hjärtat och ta fram och tänka på när man har de dagar som är lite annorlunda =)
    Hoppas söndagen blir lika fin ♥

    SvaraRadera