torsdag 7 oktober 2010

Garnvinst och stickpåse

Nu var det länge sedan jag skrev något. Den här veckan har det gått ännu långsammare med handarbetandet/pysslandet. Jag har varit själv med alla tjejerna och även om de två stora klarar allt praktiskt själv och dessutom kan hjälpa till med både det ena och det andra (stora tjejen har både bytt blöjor och lagat middag) så har det tagit på orken. Läxor, träningar, middagar, BVC-besök, nattliga matningar och det ena med det andra. Framför allt är det väl det där med nätterna och sömnbristen som tar på orken, hade jag bara fått sova lite mer så hade resten inte varit något större problem.
Men ikväll kommer resten av familjen hem :-)

I början av veckan blev det ett virkat mobilfodral av resterna från syrrans sjal (rosa Cotton viscose från Drops). Jag ville ha lite omväxling till babyfilten jag stickar på. Tyvärr blev bilderna suddiga när jag fotade för en stund sedan, får ta nya någon dag.

I tisdags fick jag paket från Sara, det var garnet jag vann i hennes utlottning.Helt underbart! Mustiga höstfärger och mjukt och gosigt. Vill genast testa! Har letat fram ett sockmönster som jag tror kan funka. TACK Sara för det jättefina garnet!!! Så häftigt att du har gjort det själv.

 Utan blixt
 Med blixt
Och så ett par bilder på stickpåsen jag sydde till Stickameras stickpåsbyte. Tyget är från Ikea och kassen är fodrad med ett marinblått bomullstyg. På ena sidan finns en liten ficka. Modellen har jag ritat på frihand men den är i princip snodd från någon bild på nätet. Blev väldigt nöjd med den :-)Och till sist en morotsgubbe som lilltjejen fixade vid middagsbordet, hon tyckte att den skulle visas på pysselbloggen :-) Bilden blev tyvärr väldigt suddig.

6 kommentarer:

 1. Det är inte lätt att hinna med de egna intressena när man är ensam om att fixa tillvaron för ett antal barn. Jag gissar att du tycker att det blir skönt när resten av familjen kommer hem. Vilket fint garn du vann, grattis! Och stickpåsen ser jätteläcker ut.
  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Det där garnet ser riktigt fint ut, blir såå avis! Snygg kasse också, ikea har mkt fina tyger. Hihi, cool morotsgubbe :-) Kramar

  SvaraRadera
 3. Grattis till den fina garnvinsten !! Läckra färger. Det är mycket runt omkring en när man har småbarn. Och värst när man inte får sova tillräckligt om nätterna. När barnen blir stora undrar man var den tiden tog vägen ??? Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du gillar garnet! Hoppas det är lika roligt att sticka med :) Kom gärna med kommentarer om garnet sedan, om det är för löst spunnet eller så så jag kan förbättra mig till nästa gång ;)

  Jätte fin morotsgubbe förresten :)

  SvaraRadera
 5. Jättefin väska och härligt morotspyssel! Kreativa barn är en gåva!

  SvaraRadera
 6. Morotsgubben var ju för söt :)
  Garnet ser härligt ut, stickpåsen blev verkligen fin i det snygga IKEA tyget.
  Kram Annika

  SvaraRadera