söndag 17 oktober 2010

Solsken och socka

Vilket fantastiskt höstväder vi har haft den här veckan! Klarblå himmel, värmande sol, vindstilla... Det har blivit långa promenader nästan varje dag. Idag gick sambon och jag en tvåtimmarsrunda förbi golfbanan och ut mellan åkrar och gårdar. Höstfärger, nyplöjda åkrar, gröna gräsmattor... Så härligt!

Vädret har dock "satt käppar i hjulen" för den tänkta städningen här hemma. Hur välbehövlig den än har varit så är det svårt att prioritera städning i det här vädret :-) Men igår blev det äntligen gjort. Åtminstone en del. Bestämde mig för att göra ett rum åt gången istället för ett moment (damma, dammsuga osv) åt gången, för att hinna avsluta något och känna att det blir klart. Minitjejen avbryter ju det mesta jag tar mig för :-). Istället för att få det halvstädat överallt så ville jag få helstädat någonstans. Det blev vardagsrummet som fick en ordentlig genomgång. Dammning, dammsugning inklusive listerna, växtvård, fönsterputsning, nya ljus...

Men det var ju inte det här jag skulle berätta om :-)
Jag skulle visa början på en socka som jag håller på att sticka av garnet jag vann i Saras utlottning. På bilden ser man skaftet, efter att bilden togs har jag stickat hälen också. Mitt livs första stickade häl!

Ha det gott!

11 kommentarer:

 1. Åh vilket härligt garn!!! Blir riktiga mys-sockor av det, såna som man kan "sitta på en stol med fötterna i luften och vicka på tårna medan man beundrar sockorna"-sockor =D

  Må veckan som kommer bli minst lika härlig som den förra! ♥

  SvaraRadera
 2. Vilket roligt garn! Visst blir man nöjd när man klarar av något nytt - som att sticka en häl, t.ex! Avundas dig som fick en del städning gjord i helgen, det fick inte jag. Men jag gjorde en hel del annat. Passade på att vara ute i trädgården och rensa, gick en skogspromenad m.m. Det behövde jag.
  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Vad kul det är att se garnet uppstickat! :) Hoppas strumporna blir bra!

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt garn, strumporna kommer att bli jätteläckra.

  Kram på er

  SvaraRadera
 5. De där strumporna kommer att bli supersnygga med det garnet! Det är ju så himla läckert :-)

  SvaraRadera
 6. Vilket fint garn. Det blir ett par sockor i höstens tecken. Helt perfekta att mysa i en sådan här dag då det blåser halv storm och löven virvlar runt i luften.

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Hittade just hit till din trevliga blogg! Måste följas, för här tittar jag gärna in igen... :)

  Ha en bra dag!
  /Hedvig

  SvaraRadera
 8. Tack för att du vill vara med i min tävling

  SvaraRadera
 9. Vad kul att du vill vara med i min utlottning!
  2 lotter till dig! =)

  Vilket underbart garn till sockan....blir säkert superfin! =)

  SvaraRadera
 10. Vilka söta tossor! Kul att du vill vara med och tävla

  SvaraRadera
 11. Jul-öppet sker i Ängelholm i slutet av november så bor du i närheten kan du ju kika förbi ;)

  SvaraRadera