onsdag 27 oktober 2010

Färdig socka & Halloweenvinst

Först ett stort Tack till Eva för paketet som kom i brevlådan igår. Det var verkligen snabba ryck! Tändsticksasken är jättesöt och ligger nu på köksbordet och ser fin ut. Den kommer hänga med länge, det lovar jag. Tack Eva!












Här kommer utlovade bilder på mitt livs första egenhändigt stickade socka. Stickad av Saras garn som jag vann för några veckor sedan. Sockan är så mjuk och gosig och redan en riktig vinterfavorit. Måste bara fixa en till :-) Eller som sambon sa... "nu ska du bara kopiera den". Funkar det med kopieringsmaskin tror ni?


















Igår när jag letade bland mössor och vantar så dök ett par gamla stickade sockar upp. För många år sedan, när jag var barn/tonåring (minns inte hur gammal jag var) så provade mamma att växtfärga garn tillsammans med en väninna. Vi barn var också med på ett hörn och jag plockade en massa renfana att färga med. Sedan stickade mamma sockar. Det här paret har hängt med mig i alla år, alltid undanskuffade längst in i någon garderob eller låda. Och aldrig använda! De sticks...













Idag är vädret grått och trist, så det blir nog mest innesittande. Nästa söndag (7/11) ska minitjejen döpas och planen för idag är att baka kanelbullar till kyrkkaffet efteråt. Nästa vecka ska jag baka supergoda chokladtårtor med fyllning av en kesellablandning och hallon, ett recept från en Buffé för många år sedan. Hinner jag så blir det någon småkaka också, har hittat jättesöta kakor på Matklubben... kolla här! Mördegshjärtan med geléfyllning och glasyrdekoration.

Ha det gott allihop!

6 kommentarer:

  1. Tjusig sockan blev, och jag slår vad om att den andra kommer bli minst lika fin! (Fast du kan ju säga till om det där med kopieringsmaskinen funkar... ;))

    SvaraRadera
  2. Finfin socka!
    Jag har också en del saker från mamma som sticks, vi har goare garner nu...

    SvaraRadera
  3. Vilken fin socka! Så duktig du är. Det går säkert bra att sticka den andra också - fast du har rätt i att det kunde vara smart om det funkade med kopieringsmaskin.
    Så mysigt att det blir dop snart. Lycka till med planeringen. Tack för recepttipset!
    Kram, Maria

    SvaraRadera
  4. Vilken fin socka! Det hade ju varit behändigt om man hade haft en kopieringsmaskin till stickade saker... ibland i alla fall :-) Kram

    SvaraRadera
  5. Jätte mysig socka! Jag har aldrig gjort någon, men hittade en hel hög med pyttesmå längst in i en låda häromdagen, som min farmor stickade när vår numera stora kille var liten. Nostalgi... =)

    SvaraRadera
  6. Vad fin sockan blev! Hur var det att sticka i garnet? Är lite nyfiken liksom :)

    SvaraRadera