tisdag 9 november 2010

Lära av de små...

I helgen fick tjejerna syn på mina stämplar som låg framme och de ville prova. De fick de så klart och sedan var de i full gång med att stämpla, måla, klistra och klippa. Flera fina kort blev det. Bara så där... utan planering... Jag ska verkligen försöka lära mig av dem. Göra det som faller mig in, när det faller mig in. Jag lägger alldeles för mycket tid på att planera och fundera. Ska jag göra den eller den modellen? Använda det eller det garnet? Hur ska jag kombinera mina kort? Ska det vara si eller så? Vad vill jag helst göra? Vad ska jag prioritera? ... Istället för att bara göra något. Det första som faller mig in.
Någon som känner igen sig? Eller är ni andra bättre på att bara ta det som det kommer?

Idag har jag i alla fall tagit det som det kommer och fallit för några spontana idéer. Bra gjort, Fijaffa! ;-)
Har stickat en liten minihandledsvärmare till minitjejen. Hon blir så kall om händerna när hon ligger och viftar så helt spontant fick jag för mig att sticka handledsvärmare :-) Vantar funkar ju inte eftersom hon suger på händerna hela tiden. Tyvärr blev den för liten så jag får börja om.
När vi var ute och promenerade idag tog vi en snabbtitt på biblioteket och jag lånade en bok med amigurumis. Helt spontant började jag virka en supersöt anka när jag kom hem.

Som sagt, jag ska försöka lära av de små...

Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Barn har mycket att lära oss !!! Det är härligt med "ungar" !!!!! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Ja, och försöka hjälpa dem att bevara det hos sig själva! Jag arbetar med lite äldre barn och där måste man locka och pocka, prestationsdjävulen har slagit klorna i dem och allt måste vara så märkvärdigt hela tiden!

  SvaraRadera
 3. Ja, barnen har mycket att lära oss! Så bra att du har några "lärare" i din närhet. Smart idé att sticka handledsvärmare till minitjejen. Hoppas att ditt nästa försök passar!

  SvaraRadera
 4. Så härligt! Hoppas de har kvar den spontaniteten läääänge... :)

  SvaraRadera
 5. Jag känner absolut igen mig! Jag försöker vara mer spontan än jag är, men det går liksom inte så bra...jag sitter alltid och väger för och emot, vilket blir bäst. Och likadant när jag tänker; nu ska jag använda all restgarner, i alla färger, samtidigt! Så sitter jag ändå där och velar...suck. Skulle nog behöva vara barn för en dag ;-)

  SvaraRadera