måndag 22 november 2010

Lite allt möjligt... eller ingenting... eller bara lite småprat :-)

Sitter i soffan med en sovande minitjej i knät medan skymningen faller. En kopp kaffe och en virkning. Man kan ha det sämre. Mini har fått första vaccineringen idag, det gick hur bra som helst, men jag tror att hon känner av det nu. Sover länge och vaknade mitt i och "gråt-skrek", tror att hon har lite ont. Så nu får hon sova vidare i knät och känna sig lite ompysslad.
En benvärmare till mellantjejen är klar, några julkort till har det blivit och några varv här och där på både fil och mössa. Har ju lite svårt att hålla mig till en sak åt gången...
Ikväll ska jag iväg på vuxen-pysselkväll på öppna förskolan. Ska bli skönt att komma hemifrån på egen hand ett par timmar. Det har hänt typ två gånger på hela hösten och då har det varit föräldramöten på skolan. Inte precis det där man gör för sin egen skull ;-) . Det ska bli kransar, decoupagetavlor och ljusdekorationer ikväll. Lite bilder kommer väl så småningom.

Är det fler som har lite svårt att fatta att det redan är advent, eller är det bara jag? Hösten har gått så makalöst fort!! Mini är redan 3 månader och julen står för dörren!!! Men jag har faktiskt köpt ett par julklappar och har planer för de flesta klapparna, planerar att införskaffa några till den här veckan.
Igår var alla tjejerna och jag iväg och köpte julblommor och några små dekorationer, så nu i veckan ska det adventspyntas. Fönster ska putsas och julgardiner upp i köket. Blommor, ljusstakar, stjärnor och kanske någon inte för julig julduk. Och så vill jag absolut baka lussekatter till första advent också. På lördag ska jag hjälpa till på julmarknad i kyrkan och efter det blir det gåsamiddag. Jodå, ni läste rätt, det ska bli gås på lördag, lite försenat men gott och trevligt ska det bli :-)

Nu ska jag virka på lite innan minitjejen vaknar. (Borde väl lägga ner henne och röja köket egentligen, men det är ju lite synd om henne efter sprutan så visst kan jag väl skämma bort henne med att sova i famnen lite? Jag får offra mig och stå ut med lite vila och virkning helt enkelt ;-) ...)

Ha det gott!

6 kommentarer:

 1. Jag viste inte att man kan sticka filar... (tror du glömde t:et ;) )

  SvaraRadera
 2. Så mysigt det låter att sitta i soffan med en gosig bebis och en virkning. Klart att du ska prioritera det! Oj, du har många planer för den närmaste tiden, lycka till med dem. Jag vill också baka lussekatter till advent. Dottern brukar vara med och tycker att det är mysigt. Och det tycker jag också.

  SvaraRadera
 3. Jag vet, det är ju dags att julpynta i helgen! Tycker också det känns lite smågalet. Men mysigt! Vi har första julen tillsammans i vårt hus, och jag längtar efter vår första gran! Kramar, du har det mysigt hör jag :-)

  SvaraRadera
 4. Så mysigt det låter! Skiten i köket finns ju garanterat kvar i morgon, så det kan vänta! ;)

  Ha en fortsatt bra kväll/Kramar

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar tid det är när man har en baby att gosa med. Men det går så fort . Ett tu tre så är de tonåringar . Men, men, var tid har sin tjusning. Strunt i köket, mys på !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Köket kan väl vänta, det som behöver röjas finns säkert kvar imorgon och skulle det inte vara det så är det ju bara skönt. Har ju själv många barn och jag har lovat mig själv att aldrig nånsin prioritera städning framför att vara med barnen. Städa kan jag göra när de flyttat hemifrån. Ibland önskar jag såklart att jag hade ett perfekt hem men det får nog bli när kidsen är stora. Lycka till med adventspysslet och bara gosa så mycket du vill med mini utan att känna dåligt samvete.

  Kram på dig

  SvaraRadera