lördag 21 augusti 2010

Fyndböcker!

Idag blev det en heldag ute på vift. Tröttande men roligt att få lite att göra, komma hemifrån och få lite sällskap. Sambon och jag har tillbringat några timmar på Ikea, därefter varit på fika hos vänner och på hemvägen en sväng till Maxi.

På Ikea skulle vi bara ha två tavellister, ni vet såna man sätter upp på väggen för att ställa tavlor på. De ska upp på en vägg i köket. Jag tycker om att rama in en del av barnens teckningar och tänker mig att man kan ställa dem där, som ett litet galleri. Tavellisterna gör det lätt att byta barnens alster då och då utan att hålla på och spika i väggarna.
Naturligtvis blev det inte bara tavellister utan en del annat också. Framför allt förvaringslådor i plast. Vi är båda två barnsligt förtjusta i förvaringssystem, lådor, backar, burkar och sånt :-) Och vi har fortfarande rätt mycket oordning i förråd och hall trots att det är dryga året sedan vi flyttade in. Nu ska det bli ändring på det! (Jag tror dessutom att det måste bli ändring nu, för när jag ska gå hemma ett år eller mer så kommer jag bli galen om det inte är lite bättre ordning.)

När vi var på hemväg och sambon påminde mig om att vi skulle handla lite mjölk och annat också ville jag bara hem, då var jag trött... Övervägde att stanna i bilen medan han gick in på Maxi men konstaterade att de tnog var skönare inne på Maxi, det är så kvavt idag. Och tur var väl det för väl inne på Maxi fyndade jag :-)
Först hittade jag en vaxduk jag verkligen gillade, den ska jag klä om skötbordsdynan med (som nu är ganska tråkig, lite så där smutsvit). Jag har inte fotat än, så det får ni se när det blir klart.
Sedan kom jag till bokavdelningen där de hade lagerrensning med otroligt låga priser. Köpte bland annat fyra handarbets/pysselböcker för 25 kr styck!!!


Jag har inte hunnit titta i dem hemma än, men jag bläddrade ju så klart igenom lite lagom i affären. De verkar väldigt trevliga och med fina mönster. Ska bli kul att titta närmare på dem.

Och nu är nog maten snart klar... Sambon grillar snabbrimmade ankbröst i paket och gör sallad med rödbetor, bönor, getost, nötter mm till... ska bli smaskens!

5 kommentarer:

 1. Ahhh, vilka fynd! Blev jätteavis på den där virkboken med barnkläder. Jag trodde inte man kunde fynda virkböcker!! Ska bli kul att se vaxduken "in action". Hoppas på bebbe imorgon ;-)

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittade så mysiga böcker! Jag blir frestad att ta en tur till Maxi här, för att se om det finns några roliga där också....
  Lycka till med skötbordsklädseln - och allt annat!
  Kram!
  Maria

  SvaraRadera
 3. 25kr??? Vilket fynd!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga böcker. Sådana älskar jag också, och speciellt när de är BILLIGA. Då kan man köpa många . Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vilka lycka att hitta så fina böcker till en sån billig peng. Kram och lycka till med bebben.

  SvaraRadera