onsdag 11 augusti 2010

Trädgårdspyssel

Tack för era fina kommentarer!
Jag är faktiskt rätt stolt över kläderna jag har fått ihop i sommar, det har blivit bättre än jag trodde :-) Jag har inte sytt mycket tidigare och det jag har gjort var väldigt länge sedan. Men det är riktigt roligt!
Jag har hälsat till tjejerna och de såg allt lite stolta ut :-)

Igår blev det lite trädgårdspyssel. Försökte mig på ogräsrensning men det funkade inte riktigt, vare sig med ryggen eller händerna, så jag gav mig på tomatplantorna istället. Jag vet inte om någon minns hur de såg ut när de äntligen, väldigt sent i våras, fick komma ut och ner i rejäla krukor. Vill någon se så kolla här. Jag trodde knappt det skulle bli några tomater, men det har det faktiskt blivit. Inte så många, men så har jag ju inte kommit ihåg någon som helst gödning heller, och inte är de i närheten av röda eller gula heller, men de finns i alla fall. Toppat, tjuvat och hållit efter har jag inte heller gjort men vatten har de åtminstone fått, så nu var de rejält vildvuxna. Och larvätna :-( Plockade bort en hel massa gröna små larver och håliga blad, tjuvade, toppade och stöttade upp lite mer. Fast jag har ju svårt att ta bort det som redan har börjat växa... samtidigt är det ju bara att inse att solsäsongen faktiskt kan ta slut rätt abrupt och att det är bättre att gallra lite för att få chans att få nånting att bli klart, istället för att spara allt... Så här ser de ut nu, lite större än sist, men långt ifrån mina bäst skötta plantor genom åren :-)

Idag har jag hjälpt lilltjejen att röja i sitt rum (det började närma sig lite krisläge, enligt mamma alltså... ;-) ...), vikt en hel massa tvätt och städat i tvättstugan och dessutom börjat sortera i mina klädlådor och garderoben. Sedan blev det lunchdags och nu sitter jag här.

Jag lovar att inte hålla igång hela tiden utan skämma bort mig med lite vila också, men jag är så rastlös nu och går bara och väntar så det är lite svårt att bara vara. Och så tycker jag om ordning och reda så det är lite av en välgärning mot mig själv också att plocka i ordning.

När det gäller bebisbilder så ska jag fundera på saken, och diskutera med sambon. Av princip visar jag inte bilder på familj och vänner, men samtidigt så förstår jag ju att ni är lite nyfikna efter att jag har tjatat om bebisen hela sommaren :-) Vi får se hur det blir.

Ojoj, det här blev långt och lite hoppigt och svamligt :-) Nu ska jag ta mig lite eftermiddagskaffe och sedan ska jag hjälpa stortjejen att börja sy en klänning. På frihand... hmm... hon har tyg och idéer men vi har inget mönster. Precis det jag skrev tidigare att jag inte kan.... får väl använda en befintlig klänning som mall. Wish us luck! :-)

4 kommentarer:

 1. Du är inte ensam om att ha "gförsummat" växterna denna sommar. Trots att jag inte väntar barn har det blivit lite halvdant. Ibland blir det bara så. Jag får ta igen det nästa år....
  Lycka till med klänningssömnaden! Och ta hand om dig själv också.
  Maria

  SvaraRadera
 2. Tomater är fantastiska !! De bara växer och växer. Man tror från början att det inte blir något. Men så vips är det stora buskar. Mitt växthus är en "gudagåva". Jag vet inte hur vi ska hinna med allt. De sista gröna som inte mognar ute brukar jag lägga in . Jättegott till olika kötträtter. Ibland gör jag också grön tomatmarmelad. Gott också. men det är en senare fråga !! Var rädd om dig !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Det har baske mig inte blivit något av våra odlingar i år, inte ens blommorna! Vissa är blir det så! Tomatplantor är i alla fall bra att lägga i komposten sedan, tillför allt möjligt bra till jorden har jag hört!
  Jag är förstås nyfiken på din bebis men för mig är det inte viktigt med bilder. Jag är också lite försiktig med bilder, både på de mina och mig själv. Finns några få undantag i bloggen och när det gäller barnen är bilderna alltid okejade eller önskade av dem.

  SvaraRadera
 4. Du är så snäll, Fijaffa! Jag ska nog ta och rota fram symaskinen ändå och se om det kan bli något =)

  Bebisbilder är alltid sååå mysiga, men jag är oxå en av dem som är restriktiv på bloggen. Kika på Attic24, hon visar ett öra, en fot eller en hand ibland på sin bebis... och för mig räcker det för att nära nog falla i trans... =D

  Var rädd om dig! Kram ♥

  SvaraRadera