måndag 1 november 2010

Vad gömmer sig...

... under bakdukarna idag?













Jo... fyra chokladkakor som ska bli tårtbottnar till helgen. Minitjejen hjälpte till själv också, och så lånade vi stora tjejens hjärtformade bakform :-)












Receptet finns här. En fantastiskt god tårta som jag har gjort många gånger. Numera delar jag dock i bara två bottnar och gör bara ett lager fyllning, annars blir mina bottnar så tunna och bara går sönder. Men sååå gott det blir. Dagen till ära ska jag garnera med hjärt-strössel på söndag.

Passar på att skryta lite med min älskade sambo... han är en hjälte i köket :-) Igår lagade han en fantastiskt god middag! Konjaksflamberad tournedos med en underbar svampsås med trattkantareller, till det riktigt goda ugnsrostade rotfrukter (morötter, palsternacka, potatis) med vitlök och helt perfekta sparrisar. Yummie! som sambon brukar säga... själv säger jag MUMS!!!













Natti natti!

5 kommentarer:

  1. Tänk vad du får gjort!
    Härligt med hembakta tårtor och middagen såg bara för god ut...Grattis till en sådan sambo, väl valt! :-)

    SvaraRadera
  2. Så flitig och duktig du är. De tårtorna blir ju bara så underbara (kikade på receptet)! Och vilken smarrig måltid din man bjöd på!
    Ha en fin dag!
    Maria

    SvaraRadera
  3. Vilka fina kakor och vilken underbart lyxig söndagsmiddag. När öppnar ni byns första gourmetrestaurang? Jag lovar jag ska bli stammis...

    SvaraRadera
  4. Men ååååh vad gott det ser ut! Nu blev jag hungrig...

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Tårtbottnarna ser ljuvliga ut. Jag tror att jag också ska ställa mig vid bakbordet idag. Fast det blir nog muffins till tjejträffen imorgon.
    Ha en fin dag !!! Kram Eva

    SvaraRadera