onsdag 18 augusti 2010

Recept

Tack för alla era kommentarer! Så glad jag blir :-)

Det är egentligen inte så svårt att hinna med många saker trots att jag "inte gör så mycket""... Jag är ensam hemma på dagarna nu och vi har inga barn på kvällarna heller (de är hos sina andra föräldrar den här veckan), så jag har inga som helst måsten att ta hand om. Jag tog visserligen hand om lite tvätt igår och har satt igång en maskin idag också, men det sköter ju sig själv mesta tiden.
Idag jobbar sambon hemma men han kommer bara sitta framför datorn hela dagen och jag sköter mig själv. Enda skillnaden mot igår är att det är musik på hela tiden.

Visst kan jag dela med mig av recepten, de kommer här...

Brownies
(vet inte var receptet kommer från, har haft det länge)
30-35 st

100 g smör/margarin
4 dl farinsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g grovt hackade mandlar/nötter

Smält smöret. Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (20x30 cm) och tryck ut smeten i den. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min i 175 grader. Låt svalna lite och skär sedan i bitar. Ät och njut!!! Lite sega och fullkomligt supersmarriga :-)


Långpannebullar
(från "Sju sorters kakor")
3 längder eller 35 bitar

75 g smör/margarin
4 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 ägg
ca 1 liter vetemjöl

Garnering:
pärlsocker
hackad sötmandel (jag tog kanel istället)
ca 100 g smör/margarin

Smält matfett, häll på mjölken och ljumma till 37 grader.
Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt resten. Det blir en kletig deg. Jäs ca 30 minuter.
Arbeta degen några minuter i bunken. Häll degen i en smord långpanna (30x40 cm). Den är fortfarande kletig och inte helt lätt att få ut jämnt, men vad gör det? Lite ojämna bullar är väl bara charmigt :-) Jäs ca 30 miuter.
Strö på pärlsocker och hackad mandel (eller kanel). Hyvla matfettet i tunna skivor och fördela på kakan (det behöver inte täcka helt, det smälter ut).
Grädda direkt mitt i ugnen 15-20 minuter i 200 grader (varmluft 175 grader).
Låt svalna och skär sedan i bitar.


Idag har jag gett mig i kast med lagningshögen... hittills har jag lagat stortjejens favoritjeans, sambons mycket slitna och högt älskade handduk (jo det kan faktiskt finnas en hel del nostalgi i en handduk) plus några småsaker. Men där finns mer i högen så jag behöver inte bli sysslolös. Kanske gör jag som Fiff förslog och sätter igång med fönsterputsning, det skulle verkligen behövas!!! Funderade faktiskt på det igår...

Ha en bra dag allihop!

2 kommentarer:

  1. Tack för recepten! Det är ju så smart att baka i långpanna. Och brownies - jag blir lite sugen. Får se om det blir sådana endera dan, det vore gott!
    Njut av lugnet och ta hand om dig själv - tids nog blir det annat att ta hand om!
    Kram!
    Maria

    SvaraRadera
  2. Tack, tack, tack!! Ikväll ska här bakas långpannebullar =) Kram ♥

    SvaraRadera