måndag 28 juni 2010

Vilken härlig helg!!!

Helgen som gått har verkligen varit helt perfekt! SÅ skönt vi har haft det. Dagarna har varit så där långa och effektiva men ändå avslappnade. Harmonniskt! Underbart väder... strålande solsken, klarblå himmel, lite blåsigt på lördag fm men det mojnade framåt em.

Vi har fått gjort en hel del i trädgården, sambon fick ta det tyngsta men även jag klarade mer än jag trodde. Trots magen stod jag på alla fyra och röjde bort ogräs i en förvuxen del av trädgården som jag ville få ordning på. Jag behöver någonstans att tillfälligt placera en del växter som vi inte vet vart de ska ta vägen och den här plätten utanför lekstugan passar utmärkt till det. Eller åtminstone en del av den, resten ska bli gräsmatta och på sikt ska det bli en sandlåda där också och lite planteringar som barnen ska få sköta. Trodde inte att ryggen skulle orka med, men skam den som ger sig. Har varit frustrerad länge nog över att inte kunna (pga foglossning) eller hinna arbeta i trädgården så nu när tiden finns (börjar min semester idag!!) och foglossningen har gett med sig så kunde jag inte låta bli längre. Och det gick över förväntan :-) Visst, det är klart att det är tyngre än vanligt och att det känns i ryggen, men det funkar! Bara jag pausar ofta... så jag varvade trädgårdsjobbet med att sticka, läsa, några dopp i poolen och att bara slappa. Och så lite "instruktioner" till sambon när jag inte orkade de tyngre sakerna själv.
Han gjorde dessutom ett rejält jobb med trädplantering, skadedjursbekämpning, röjning av förvildad rabatt, gräsklippning, ihopsamling av högar som blivit liggande sedan tidigare resnsningar, komposthantering, ... har säkert glömt något.

Kort sagt... underbart väder, trädgårdsjobb, stickning, läsning, sköna dopp i poolen, god mat (sambon lagade middag både lördag och söndag, medan jag slapp undan med snabbfixade luncher) och skön vila. En riktig superhelg!

Äntligen kom vi till skott och planterade plommonträdet jag fick i födelsedagspresent...


... och äntligen fick tomatplantorna komma ner i stora krukor. Titta på de stackarna... det ska nog till en riktigt fin sommar om vi ska hinna få några tomater på dem, de är jättetunna och gängliga och har inte ens blommat än. Men den här våren har orken och tiden helt enkelt inte funnits i tillräcklig mängd. Vissa år bara är det så.

Lite annat smått och gott kom också på plats, här är det basilika som har fått mer plats runt fötterna.

Och här har vi den tillfäliga plantförvaringen, pallkragar där en del växter ska få bo tills de hittar ett mer permanent hem. Syns inte så bra på bilden, men växterna är rätt tilltufsade så de är ändå inte mycket att se just nu. Jag har räddat dem från ogräsbevuxna marker där ingen har skött om dem på länge, men jag hoppas få dem på rätt köl i livet igen :-)

Och till sist en bild på lite stickning också. Den där ponchon ni vet... jag har gett upp den och stickar nu en enkel sjal istället. Från spetsen nertill och uppåt, i någon sorts nätmönster med vartannat varv räta maskor och vartannat varv med omslag och hoptagningar, och så ökningar i ytterkanterna. Men rätt var det är så finns det en maska för lite eller för mycket i slutet på varvet, då har jag väl antagligen missat ett omslag eller en hoptagning eller gjort för mycket av något. Men nu bryr jag mig inte om det, nu vill jag bara få något klart att värma mig med under ljumma sommarkvällar. Dessutom tovar garnet liksom ihop sig medan man stickar med det så det är rätt besvärligt att ta upp det när det har blivit fel. Trodde ju att den där ponchon skulle vara gjord i ett nafs och börjar tröttna på att göra om hela tiden. Så den blir lite sned och det stämmer inte överallt i mönstret, men den blir mjuk och gosig :-) Kanske virkar jag en kant runtom eller knyter på fransar, för att det sneda inte ska synas lika väl, vi får se.

Nu ska jag njuta av semester och vackert väder!

Ha det gott allihop!

2 kommentarer:

  1. Låter som en härlig helg! Så skönt när man får fixat till det ena och det andra! Vi är väldigt sena med trädgården också i sommar (utom potatisen!) vissa somrar blir det, som du säger, så! Och då får man en massa trevligt i slutet av augusti om vädret vill!

    SvaraRadera
  2. Bra helg låter det som! Det blev ju väldigt fint midsommarväder detta år.

    SvaraRadera