söndag 15 augusti 2010

Tygfrossa och barnvagnslakan

Härom veckan var jag på stan och hamnade på Panduro (ojdå! hur gick det till...?) där de råkade ha slutrea, dvs rea på reapriserna. Jag hade  faktiskt ett ärende dit "på riktigt" också, jag skulle ha material till tavlan som jag visade nyligen, den till den 40-åriga bröllopsdagen. Hur som helst, på rean hittade jag ett par tyger som jag inte kunde låta bli, de var ju så billiga :-) Jag visste inte alls vad det skulle bli men vad gjorde det?

Igår var jag så tygaffären i grannbyn för att köpa tryckknappar (som de inte hade) och där hade de också  rea. Så klart kom jag därifrån med ett antal tygbitar, varav de flesta kom från stuvbitshyllan. De har stora stuvbitar så det faktiskt  räcker till något :-)

Så nu tänkte jag visa en liten kavalkad med bilder på mina nyförvärv. Ni får ta färgerna med en liten nypa salt, jag tycker det är helt hopplöst att få till rätt färger på fotona.














Rosa tyg med prinsessor, från Panduro, 29 kr/m. Igår sydde jag påslakan och örngott till barnvagnen.















En lite mindre bit (0.5 m) av ett ljusblått tyg med pirater, Panduro. Det här gillar lillkillen, vifår se vad det kan bli av det.














Lila tyg med mönster i limegrönt mm (inte så bra återgivet här), Panduro, 29 kr/m. Älskar det här tyget och skulle vilja göra soffkuddar, men sambon gillar det inte så det får bli något annat. Vet inte alls vad just nu. Köpte 2 m men önskar att jag hade köpt minst det dubbla, för jag har kommit på att det hade passat jättebra till en strandfilt med inbyggd kudde, som går att vika ihop och bära som en väska (har mönstret i en gammal tidning).














Mörkbrunt med guldfärgade ränder. Tänker mig en kort smal kjol till mig själv. Fast det räcker till mer än så...














Rosablommigt bomullstyg. Blir troligen en sommarklänning till minitjejen (eller någon av de andra) nästa sommar.














Klarröd tunn trikå med vita prickar. Kan också bli en sommarklänning, blus, t-shirt... Eller något helt annat... vi får se :-)














Mörk bild av ett nästan vitt tyg med stora blommor i olika rosa nyanser och mönster, med lite grönt i också. Superfint tycker jag, sambon tycker så där (vi har inte helt lika smak). Men han får stå ut med det (och det gör han) för det här blir en perfekt matbordsduk... tyget är 140 x145 cm, så det är bara att fålla så är duken klar :-)














Samma tyg igen...














Det är tyget lyckas jag inte alls fotografera rättvist. En helt underbar ljusgrön färg med massor av lyster (blankt polyestertyg) med broderier. Vet precis vad det ska bli... har ett mönster i en fem år gammal tidning, en klänning som jag har tittat på många gånger. Så det här tyget ska bli nästa sommars finklänning. Älskar tyget och jag vet att jag inte kommer hinna tröttna på det innan dess.














Närbild på broderierna, men som sagt... får inte till bilderna på det här tyget. Vi får väl se om jag orkar görra ett nytt försök när vädret blir ljusare så att jag kan fota utomhus.

Jaha, som ni ser har jag lite att leka med nu :-) Fast det som ska bli till m ig får vänta ett tag så att jag blir av med lite graviditetskilon, och de somriga tygerna får nog också vänta, till nästa år. Men den stora blommiga duken går ju snabbt och enkelt att göra, kanske redan idag, vem vet?

Ha en skön söndag eftermiddag!

7 kommentarer:

  1. Härligt med massa tyger, i härliga färger! Vår granne kom hem med sin bebis igår :-) Tänkte jag skulle smyga ner ett par tofflor i deras brevlåda nån dag (eller natt)! Ha det fint, kram

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga tyger! =)
    Och.... ooooooohhhh... vad nostalgisk jag blir när jag ser hur du gör i ordning barnvagnen.....
    Tänkte på dig när jag skrev sista raden i dagens inlägg "hemma hos mig" =D

    SvaraRadera
  3. Så fina tyger!Vilket fynd du gjorde.Man kan aldrig ha för mycket.....Det är precis som med garn, det lagret kan man också fylla på ofta.
    Ha det gott!
    Maria

    SvaraRadera
  4. Oj vad många fina tyger. Det är roligt att ha ett lager att ta av när sylusten faller på. Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Hej

    Malin heter jag och har varit inne på panduro i sökandet efter ett speciellt tyg som på de flesta ställen är slut men så hittade jag dig när jag sökte "tyg med pirater" Så nu måste jag fråga vart har du köpt det blå tyg med pirater?

    Jag har tidigare sytt gardiner åt min son och sen målat dom på väggen men nu vill jag ha överkast också...men då verkar det vara slut i butik.

    Hälsningar Malin

    SvaraRadera
  6. Hej Malin!
    Jag hoppas att du tittar in här och hittar mitt svar. Tyvärr kan jag nog inte hjälpa dig. Jag köpte en liten bit på rea på Panduro i Lund i augusti förra året. Hade jag haft mer hade jag kunnat dela med mig, men den lilla biten jag har räcker inte till något överkast.
    Du kan väl kontakta Panduro och höra med dem om tyget finns kvar någonstans? Kolla på deras hemsida så hittar du säkert telefonnummer till dem. Lycka till!

    SvaraRadera
  7. Hej igen

    Har ringt runt till några butiker i stockholm men jag får nog sätta mig ner och ringa runt till butiker runt om i landet. Va jätte gulligt av dig att erbjuda dig om mer tyg funnits :o)
    Är helt övertygad att den lilla bit som du har kommer glädja ditt barn :)

    Tack också för ditt svar, var lite osäker på om du hade behövt min mejl eller så för att svara men det gick ju detta också hehe.

    Ha det gott

    Hälsningar Malin

    SvaraRadera