fredag 28 januari 2011

Nya tyger

Härom dagen hittade jg några fina tyger som fick följa med hem. Egentligen letade jag gardintyg till köket men sambon och jag har väldigt olika åsikt om vad det ska vara så det är knepigt att hitta något som vi båda blir nöjda med. Hur som helst... två stuvbitar blev det. Det ljusa (90x120 cm, 35 kr) ska definitivt bli en härlig sommarklänning till lilltösen. Det turkosa (100x140 cm, 39 kr) vet jag inte än vad det ska bli. Kanske något till minstingen, kanske en kjol eller något annat till någon av de stora tjejerna, eller kanske ett somrigt förkläde till mig själv. Eller kanske något annat, vi får se :-) (Som vanligt är bilden lite mörk...)
En sväng in på Panduro resulterade i tyger till en lekfilt åt lilltösen, Planerad den här gången, inget impulsköp :-) Har redan köpt ikeas billigaste täcke (25 kr) som jag ska använda till stoppning. Bilden blev inte så bra... det är ett ganska mörkt varmrött tyg med små små prickar, som ska bli undersida och kanter på ovansidan, och så ett rosa tyg med små färgglade fantasifåglar som ska bli översida. Har tänkt quilta ihop alltihop och sedan (eller snarare innan) sy på knytband här och där som man kan fästa leksaker i. Kanske blir det en och annan fastsydd liten "sak" också. En jätteknapp, något prassligt, något blankt... inte vet jag, vi får se.
Nu ska lilltösen och jag ta itu med städningen,  så tråkigt men så välbehövligt. Fast jag misstänker starkt att det blir jag som får städa och hon som tittar på. Hmm.... ;-)

Trevlig helg!!!

4 kommentarer:

 1. underbara somriga tyger du har köpt :) sy en tunika åt deg själv i det turkosa kanske?

  SvaraRadera
 2. Så fina fåglar. Ha en skön fredag.

  SvaraRadera
 3. Jättesöta tyger! Härligt att ha något sådant och så fundera på vad det ska bli av dem. Täcket kommer att bli härligt. Smart idé att knyta fast leksaker m.m. på det. Något som skallrar, pinglar eller låter på något annat sätt kanske kan passa. Olika material som är spännande att känna på, kan också vara kul. Lycka till med dina projekt - och med städningen!

  SvaraRadera
 4. Vilka jätteläckra tyger du har hittat. Täcket blir säkert populärt ! Ha en trevlig helg !! Kram Eva

  SvaraRadera