onsdag 5 januari 2011

Virkad mössa och nya garner

Hej på er alla! Nej jag har inte glömt bort bloggen, men vi har haft alla barnen hemma dygnet runt och då blir det inte många minuter över :-) Och de minutrarna som blir över ägnas då åt annat, typ att andas ;-) ... Nejdå så illa är det inte, men visst är det ganska full rulle med fyra barn. Fast härligt! :-)

Över nyår har vi träffat halva släkten och det blev mycket virkat. Inte så jättemycket för min egen del eftersom jag inte kunde bestämma mig för hur jag ville göra... prövade lite si, repade upp, prövade lite så, repade upp, ... så visst blev det gjort en del men inget som finns kvar. Däremot virkade både mamma, syrran och äldsta dottern.

På tåget blev jag klar med en virkad mössa. Det saknas fortfarande knappar (eftersom jag hade glömt ta med dem) och några trådar ska fästas. Nu håller jag på med ett par "torgvantar" till men jag har inte kommit så långt än. Gör dem lite på frihand med lite hjälp av vantmönstret som hör ihop med mössan. Jag har virkat i dubbelt Drops Baby Merino. Hade tänkt göra den randig i rött och grått men kunde inte bestämma mig för hur randningen skulle vara, så jag tog en tråd av varje istället.

Igår var stora tjejen och jag i en garnaffär för att hon skulle köpa vantgarn och givetvis lyckades jag handla lite jag också. Ett 200g-nystan Frutti, ett garn med mycket fluff och ludd i blått/svart/rosa, för halva priset. Får bli en sommarsjal så småningom. Ett nystan Drops Fabel från fyndlådan (fanns bara ett) för att det var så fina färger. Kan väl alltid bli ett par sockar åt minitjejen eller något annat litet. Och så fyra nystan Tilda i en jeansblå färg. Har länge velat virka en kofta ur en bok jag har och nu ska det bli av. Fastjag är inte helt säker på färgen, hade funderat på röd men hittade ingen bra nyans. Vi får väl se hur det blir :-)


Nu väntar en film, och antagligen lite virkning ;-)
Ha det gott!

6 kommentarer:

 1. Jag älskar den där jeansblå färgen, den är underbar! Tror nog det blir väldigt fint med det. Du kan ju alltid kanta koftan med någon annan färg om du vill att den ska vara med "tjejig"..? Jättejättefint mönster också, ursöt kofta! Kramar

  SvaraRadera
 2. så fin mössa, och klart man inte kan gå in i en garnaffär utan att handla

  SvaraRadera
 3. Vilken söt kofta. Tror nog den blir jättefin i den blå färgen och som Fiff skiver, du kan ju kanta med nån annan färg för att tjeja till den lite om du vill.
  Jag hittar aldig Fabel i fyndlådan, ett underbart garn och ett nystan kan du göra både vantar o strumpor till en liten av.

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för dina snälla ord i Berättarstugan! Min tjej satt hos mig när vi upptäckte din kommentar och hon blev jätte glad =)
  Ja, du har rätt. Det är Avatar som har inspirerat. Nu säger hon att hon tom har hört just den historien där, kom ihåg den och skrev ner den. Nästa gång tror jag det blir min "lille" kille som får bli publicerad, och då blir det betydligt (!!! betyyyyyydligt !!!) läskigare historia =)
  Kram ♥

  SvaraRadera
 5. Den virkade mössan och vantarna är väl coola! Det blir jättesnyggt i rött/grått. Ja, nog kan jag tänka mig att det är full rulle när alla barnen är hemma. Men det känns säkert rikt! Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vilken jättesöt babykofta !! Den kommer att bli jätteläcker. Mössan var härlig !! Kul med knappar på sidan !! Ha en mysig fredagskväll !! Kram Eva

  SvaraRadera