måndag 24 januari 2011

Söndagsfrukost

Klockan 23.50 lördagkväll...Klockan 09.15 söndagmorgon...


Klockan 09.45 söndagmorgon...


Kalljästa bullar blir nybakade mumsiga frukostbullar :-)

Hitte-på-recept:
- 25 g jäst
- 3 dl kallt vatten
- 1 tsk salt
- 1/2 msk flytande honung
- 1/2 dl vetekli
- vetemjöl special fullkorn
Garnering: Uppvispat ägg + sesamfrön
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt allt utom mjölet och blanda. Blanda i mjöl till lagom fast deg. (Ursäkta det diffusa receptet, jag mätte aldrig mängden mjöl...) Forma fyra avlånga bullar (blir stora som ciabatta ungefär) eller 8-12 bullar, beroende på hur stora du vill ha dem. Ställ in i kylen under natten. Ta ut plåten på morgonen, sätt ungen på 220 grader. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön. In med bullarna när ugnen blivit varm, tiden beror på storleken, mina stora bullar stod inne ca en kvart. Mums mums! :-)

Vet ni vad jag råkade ut för i helgen???!!! Jag lyckades knäcka av ena kroken på min splitter nya dubbla Knit pro virknål. Fattar inte hur det gick till. Började på en ny virkning och de brukar bli lite tajta precis i starten, när man ska virka flera maskor i samma maska (det var starten på en rund virkning). När jag skulle trycka igenom virknålen genom en maska så gick krokspetsen av!! Då blir man inte glad :-( Tur i oturen var ändå att det var 3.5-änden som gick av och inte 3.0-änden, för 3.5 har jag en till men ingen mer 3.0. Men sur blev jag ändå!

Ha en skön kväll allihop därute!

6 kommentarer:

 1. Härliga bullar. Fiffigt att göra dagen innan !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Vilket bra recept! På kvällen brukar det ju finnas lite tid, men inte på morgonen när jag vill ha nybakat. Ska absolut provas!
  Tråkigt med nålen, men tur i oturen att det ändå var "rätt ände" =S

  SvaraRadera
 3. Åh, så goda bullarna ser ut! Tack för receptet, det ska jag verkligen pröva! Så knasigt att virknålen gick av! Det blir man ju arg och besviken över! Kan du reklamera den? tur i oturen att du har en till i den storleken.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad gott brödet ser ut! Syns att man aldrig bakar...
  Och vad irriterande med virknålen! Morr!

  SvaraRadera