måndag 10 januari 2011

Städat, lagat, virkat & stickat :-)

I helgen har jag röjt i mitt hobbyrum (okej, det är inte helt och hållet mitt men ändå...) och organiserat om en del. Så himla skönt! Det har behövts länge och nu är det så där extra roligt att vara där. Idag fick jag ett sug efter att ta mig an "laga-högen" och fick lagat fyra par jeans, varav några hade legat i högen betydligt längre än tillåtet. Det gör det mesta som hamnar i den högen... (Det har hänt att saker blivit liggande så länge så att barnen har hunnit växa ur dem. Pinsamt men sant... berätta inte för någon.) Känns bra att få undan lite dåliga samveten. Ska fortsätta imorgon. 

På tal om dåliga samveten så hittade jag tidigare idag en nystartad blogg som går ut på att få undan tolv UFOn under året, vill någon hänga på så läs mer och anmäl er här. Bra idé tycker jag, funderar på att anmäla mig. Har inte tolv UFOn liggande (om man inte ska räkna "laga-högen" och 15 år gamla broderier som jag vet att jag aldrig kommer göra klart) men det kommer garanterat komma till några under året. Fast jag vet inte hur länge de måste bli liggande innan de räknas som UFOn...

Jag köpte ju garn till en virkad babykofta men var inte säker på färgvalet. Efter att ha provvirkat i det blå Tilda-garnet och i rött Baby Merino som jag hade hemma (över efter mössan jag virkade) så kom jag fram till att jag ville ha rött. Men inte Baby Merinon för det var lite för tunt. Så igår var jag i Handarbetsboden och letade och det var inte det lättaste att hitta den perfekta nyansen i lagom tjockleken. Till slut bestämde jag mig i alla fall för Drops Muskat och när jag kom hem och provvirkade så blev jag jättenöjd. Enda kruxet är att det garnet snurrar sig så väldigt, jag fick dock tips i affären att slänga iväg nystanet ett par meter och det hjälper faktiskt.

Eftersom jag fick vänta med virkningen så stickade jag mig ett pannband i Eskimo garn i fredags kväll, klart på två timmar framför TVn. Hade planerat sedan tidigare att göra det. Bild kommer när jag har hittat min kamera som jag inte riktigt vet var jag har lagt. Varmt och gosigt blev det :-)

Nu är jag uppe på övertid med stor råge :-) Dags att krypa i säng. Go'natt!

5 kommentarer:

 1. Hihi då får man se upp när du är i slänga-muskat-tagen =P Kram på dig och bra jobbat med städandet!!

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam om att låta "laga-högen" ligga. Har också varit med om att kläderna varit för små när jag tillslut börjat laga kläderna.

  SvaraRadera
 3. Vad spännande med din dans =) Du får berätta hur det gått sen!!

  SvaraRadera
 4. Härligt att få lite ordning i sitt pyssel/sy-utrymme. Duktigt att laga flera jeans.
  Håller med dig om att Muskat är "snurrigt". Det var ju ett bra tips du fick i butiken. Lycka till med projekten.

  SvaraRadera
 5. Eskimo är ett fantastiskt garn . Allt blir färdigt på ett kick !!! Har också röjt. Det är nog ett nyårssyndrom !! Kram Eva

  SvaraRadera