torsdag 17 februari 2011

Stick- och syjunta x2

Två "syjuntor" samma vecka... inte illa :-)

I tisdags hade jag besök av ett par tjejer på kvällen, det blev broderi, virkning och sömnad. Och så lite nybakat fika... aprikos- och hasselnötsbaugetter. Gott! Om någon är nyfiken på receptet så hojta till. Trevligt och roligt hade vi :-)

Ikväll var det dags igen, stickcafé i kyrkan. Fast helt utan krav på just stickning, det var en blandning av stickning, virkning och broderi. Och så nybakad sockerkaka, fast den här gången var det inte jag som hade bakat. En av deltagarna hade med sig massor av garn, och då menar jag massor. Ungefär motsvarande två rejält fulla sopsäckar skulle jag tro. Överblivna garner från en bekant, som vi fick köpa för tio kr nystanet. Och hon ska ta med mer nästa gång... Farligt! Idag köpte jag sex nystan av ett, faktiskt riktigt mjukt, rosa ullgarn. Kan bli en tröja till lilltjejen, eller kanske en sjal/halsduk/poncho åt någon av de andra två. Vi får se :-)

3 kommentarer:

  1. 10 kr nystanet för ullgarn, nästan dumt att inte köpa! Hoppas du gör fler fynd nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Jag har precis också börjat så smått med ena innervanten, hann tyvärr inte lägga så mycket tid på det igår. Jag hoppas att jag ska hinner mer i helgen. Det blir spännande att se hur allas vantar blir!

    SvaraRadera
  3. Så trevligt med handarbetsträffar på olika sätt. Och så underbart att få välja bland så mycket garn!Det blir säkert något fint av ditt rosa!

    SvaraRadera