tisdag 22 juni 2010

Börjar om...

Igår blev ponchon klar, den som jag skulle göra till mig själv för att kunna ha nu när magen växer ur alla tröjor och jackor. Men det blev pannkaka av den.... Vilket jag misstänkte redan strax efter halvvägs :-(
Ni kanske kommer ihåg att jag tyckte att det blev lite i fluffigaste laget med bara Dolly-garnet. Jag la därför till ett garn till (Drops muskat soft) för att få lite mer fall. Men det blev för mycket, för tungt liksom (antagligen för att den stickas på så tjocka stickor), så delarna töjs ut på längden och proportionerna blev helt fel. Jaja... den var snabbstickad och som sagt så anade jag vart det var på väg (men fortsatte ändå).

Det blir ingen bild på 'eländet', den är inte mycket att se. Däremot har jag tänkt ut ett helt nytt sätt :-) Skam den som ger sig. Lite inspiration från min nya bok och så lite koll på nätet och så där... Så nu ska jag lägga upp, med bara Dolly den här gången, och starta igång en ny stickning. Även om jag kanske egentligen borde sätta lite mer fart på babykoftan som jag stickar på mellan varven (hihi... lite vitsigt där), nu är det inte så hiskeligt länge kvar tills bebisen kommer behöva lite kläder :-) Åtta veckor kvar...

Nu är det snart semester, två dagar kvar att jobba, och första veckan ska jag vara hemma själv hela dagarna. Det ska bli jätteskönt att bara kunna göra vad jag vill och vila upp mig lite innan vi ska iväg på familjesemester. Då ska jag göra klart lilltjejens klänning och stortjejens t-shirt/blus. Ska bli kul :-)

4 kommentarer:

 1. Precis! Man får inte ge sig! Tack för förklaringen, det känns skönt att veta vad förkortningen står för! Mm, det e härligt med en ny, spännande trädgård. Här har det bott en äldre kvinna innan förre ägaren, och trädgården är ljuvlig! Massor med blommor, och fruktträd. Härligt! Ha det bra, hoppas du hinner fixa lite till bebben oxå:-)

  SvaraRadera
 2. Det är det som är så härligt med hantverk. Man fixar och trixar och ibland blir det inte alls som man tänkt sig, och då börjar man om eller på nåt annat - för inspiration finns för det mesta, och sen när man lyckas har man glömt alla "upprepningar" =)

  Härligt med lite ledigt innan bebisen kommer. Njut! Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren hos mig, du blir oxå en ny listvän hos mig. Mina lurviga figurer på bilden är monstren från mönstret som Pysselkiisen har gjort, men det visste du kanske redan ;).

  SvaraRadera
 4. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Men plötsligt är man inne på nya tankar och projekt!

  Så mysigt med en bebis på väg! Stort Grattis!

  Glad Midsommar!

  SvaraRadera