fredag 4 juni 2010

Mysgarn

Nu vill jag sticka eller virka till mig själv, inte bara barnen. Men koftor och sånt känns inte så kul nu när jag är på gränsen till höggravid... vad göra? Insåg igår att alla jackor och tröjor börjar bli för små och jag har ingen jättelust att investera för mycket i något jag bara behöver två-tre månader. Kom på idén att göa mig en poncho. Det klarar man sig rätt bra på under sommaren (hoppas på en lagom varm sommar) och den kan jag dessutom använda efter graviditeten också.
Så på väg hem från jobbet blev det en sväng förbi Handarbetsboden för att hitta garn till ett mönster som jag letade fram på nätet. Hittade ett helt underbart STORT garnnystan, Dolly från Marks&Katten, och blev lite lätt förälskad. Så mjukt och gosigt!!!

Ponchon ska stickas luftigt med stora stickor och jag provade lite igår. Tyckte dock att det blev lite för luftigt, ingen styrsel alls, mest bara som ett stort fluff. Funderar på att sticka med två trådar och välja en i något blankt garn så att det blir lite lyster blandat med fluffet och så att ponchon får lite bättre fall. Ett blått bandgarn kanske skulle kunna funka. Eller så ska jag bara minska storleken på stickorna och göra den lite tätare istället. Det blir en sväng till Handarbetsboden imorgon igen... antingen mer garn eller nya stickor, eller möjligen båda delarna.

Lilltjejens mössa blev klar igår, nu saknas bara blomdekorationerna. Jag hoppas få det klart i helgen, så med lite tur blir det någon bild snart.

Ha det gott!

4 kommentarer:

 1. en poncho är bra. sjalar kan man inte heller få för många av:-) Tycker ofta det är så, att fast man handarbetar så mycket så är det inte så mycket som stannar hos en själv!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kul att ha dig med i min utlottning!! Förstod att du var relativt ny med bloggen - lycka till! Finns ju så himla mycket roligt i "bloggvärlden" att inspireras av :)
  Ha en fin helg!
  Marie

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Kul att du tittat på min blogg! Jag lägger genast din i min lista!
  Ber om ursäkt för "hemliga-klubben"-beteendet: det är en stickmaskin som jag köpt! Inser nu att det inte finns minsta ledtråd! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag igen! Nu har jag lagt till "stickmaskinen" i texten... :-)

  SvaraRadera