onsdag 21 juli 2010

Babykofta

I helgen blev jag klar med babykoftan som jag började på i våras någon gång. Många projekt har kommit emellan allt eftersom jag blivit sugen på än det ena och än det andra. Bebisen skulle ju ändå inte komma på länge... men nu är det snart dags (ca fyra veckor kvar) och jag är så sugen på att pyssla mer babygrejer :-) Koftan är stickad enligt ett Drops mönster men i "fel" garn och annan färg. Det enda som saknas är att jag har tänkt brodera på några rosa blommor, eller virka några små blommor och sy dit. Men helt säkra på att det är en flicka är vi inte så jag avvaktar lite till, kanke får det blir blått istället. Imorgon är det äntligen dags för sista ultraljudet (jag hade räknat med att göra det för ca en månad sedan, men resurserna räcker tydligen inte till så här på sommaren) och då borde vi kunna få veta säkert.

 

Igår var jag på stan och köpte garn och te till Garn&Te-bytet som jag har anmält mig till. Verkar kul och spännande tycker jag :-) Jag avslöjar så klart inte vad jag köpte, vill ju inte förstöra överraskningen för min bytarkompis om hon tittar in här.

Jag fick ögonen på ett helt underbart garn i mullbärssilke som jag bara VILL HA. MEn en härva (100g, 80m) för 145 kr blev lite dyrt just nu när jag precis köpt en hel del annat. Har tyvärr ingen bild, men det var läckert. Knalligt mörkrosa, lite melerat med inslag av andra färger, glansigt, rätt så grovt... Och ehlet enkelt underbart. Men vad skulle jag göra med det, fanns bara en härva kvar och den hade ju inte räckt till så mycket. Fast till en kant eller ränder på något stickat i ett matchande garn kanske... Jaja, skulle man tillåta sig att köpa alla garner man vill ha så skulle man bli ruinerad :-)

Hoppas ni alla får en bra dag!

4 kommentarer:

 1. Söt liten kofta :)
  Och tack att du är med min utlottning!
  Ha det skönt!

  SvaraRadera
 2. Vilken gullig liten tröja!

  SvaraRadera
 3. Förstår att värmen har varit tuff för dig men nu är du snart framme vid målet. Och det är fantastiskt.Min yngste föddes i början av september. Jag kom in till förlossningen med hela jag riven av björnbärssnåren. Kunde ju inte låta bli björnbären. Varje år får han en björnbärstårta på födelsedagen, förstås. Du har valt en jättebra modell på kofta. Den är lätt att hantera på "de små liven". Njut av din härliga väntan. Kram Eva

  SvaraRadera