torsdag 15 juli 2010

Bröd, klänning och stickmarkörer

I tisdags var det en så skön dag!! Efter en vecka med 30+ grader så kom det en helt lagom dag. Knappt 25 grader, lite småmolnigt, ljumma fläktande vindar. Perfekt! Fortfarande lite klibbigt i luften visserligen men man blev ju inte svettig av att finnas till.
Jag fick ett plötsligt energiryck (medan resten av familjen plötsligt var halvt däckade... antagligen började solen och värmen ta ut sin rätt) och fick gjort en del här inne istälet för att bara sitta i skuggan under magnolian och slöa. Röjde köket, pysslade om krukväxterna, plockade i ordning lite överallt (när man mest är ute och det är så varmt orkar man ju inte ens tänka på att städa, så allting blir lite rörigt).

Efter frukost kände jag en obetvinglig lust att baka bröd. Det blev två stora morots- och solrosbröd.Jag fick äntligen sytt i knytband i lilltjejens klänning och det blev riktigt bra, tycker jag i alla fall. Mycket snyggare form på klänningen. 
Jag behövde en stickmarkör till mina babysockor som jag börjat på dagen innan. Använde då en vanlig säkerhetsnål och det funkade ju såklart bra, men varför inte göra något kul istället? :-) Så jag knåpade ihop ett par stycken.
En skön dag avslutades på ett typiskt somrigt sätt... Morden i Midsomer på TV :-)

5 kommentarer:

 1. Åh, sådana härliga bröd! Det doftar så ljuvligt när man bakar.
  Klänningen blev jättefin!

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för awarden och för din gulliga kommentar inne hos mig. Det är så roligt med bloggvänner och alla tips, tankar och utbyten man får av varandra.Jag blev full i skratt när jag kom in här....jag fick ju också dille på brödbak häromdagen. Man blir nog lite knäpp av värmen. Idag har det varit svalare, men orken infann sig inte hos mig ändå. // Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Tack för den fina awarden, jag blir jätteglad av att du hittar inspiration i min blogg! Vilken fantastiskt fin klänning du sytt!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig sommarklänning! Du kan minsann sy också!! =) Skorna är köpta på Stadium, kommer inte ihåg vad de kostade men de var inte dyra. Dottern älskar dem.

  Hoppas energin har hållit i sig! ♥

  SvaraRadera
 5. Mmm.. så gott med nybakat bröd! Så fin sommarklännig.
  Extra plus får du för de fina markörerna.
  Kram Annika

  SvaraRadera