onsdag 16 mars 2011

Sol i uterummet

Våren kommer så sakteliga smygande. Härligt! Blommorna tittar upp lite här och var, rabarbern visar små små röda knoppar, fåglarna kvittrar och solen skiner. Isen ligger kvar i åkanterna men minskar för varje dag.

Igår skulle lilltjejen och jag ta en promenad i solskenet men det blåste så väldigt rakt in i vagnen så vi gav upp och stannade i trädgården istället. Ganska snabbt hamnade vi uterummet och jag fick ett ryck och städade bort höst- och vinterskräpet. Höstlöv och kastanjer som en gång i tiden var väldigt tjusiga, julkransen från ytterdörren som hamnade där efter jul, vissna pelargoner, damm, spindelväv, smuts, skräp, diverse trädgårdskläder och allt som bara hade blivit liggande när det blev för kallt för att vara där längre.
Dammsög och svabbade golvet. La på en vårig duk och satte dit en vårblomma på bordet. Sedan blev det eftermiddagsfika i uterummet. :-)

Idag skiner solen igen, riktigt härligt, men samtidigt så är det halv storm ute så det lär inte bli någon långpromenad som jag skulle vilja. Tur då att jag har ett nystädat uterum att sitta i framåt eftermiddagen när solen har värmt upp det. Men visst är det väl typiskt att det ska blåsa så förfärligt just när solen skiner.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad skönt det låter, rabarberknoppar och blommor på gång. Mmmmmm!
    Här blir det nog inte tid för det än.

    SvaraRadera